måndag 18 juli 2016

Sommarfavoriter på grillen?

Ojoj vet ni inkommande lördag kommer bli en riktig festlördag! 
Först har farmor 80års kalas för hela släkten på dagen och på kvällen har vi sommarfest för våra vänner här hos oss, och dessutom råkar det vara vår 10års dag!
Senast vi hade fest för bådas kompisar var typ 2012 när vi förlovade oss heheh, så man kan ju nästan tycka att det börjar bli på tiden att ställa till med nåt igen!


Nå, nu när vi bjudit in både av Samis o mina kompisar och sagt att de får ta med nåt att grilla om de vill, så tänker ju jag att det vore gott att bjuda på lite tilltugg o sånt också. Typ ett par sallader o bröd o sånt. Men då kommer dilemmat, jag + matlagning = not a match made in heaven, mer made i typ nån sumpmark i jalasjärvi eller nåt. 
Så nu skulle jag jättegärna ta emot lite tips på lättlagade sommarsallader och kanske rotfruktsgrejs(?) att äta med, och typ hur man kan fixa bröd så det nu inte bara är nå torkade skorpkanter man bjuder på, men typ grillad batong med nå grejs på kanske? 

Vad är er favorit på grillen/till grillat!?

Nån sorts jordgubbssallad funderar jag faktiskt på att laga, det är ju lite av den ovanligare sorten och jag smakade en jättegod sådan förra sommaren, och vi har ju dessutom en hel del mogna jordgubbar i landet för tillfället som behöver tas till vara!

13 kommentarer:

  1. Vill fu göra det enkelt så köp bara vitlöks-/ört batong att lägga i ugnen. Melon och fetaost sallad är gott. Går att krydda lite med något starkt för att få mer smak. 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi köpte faktiskt sånadär färdiga batonger att sätta i ugnen idag, så den delen gjorde ja väldigt lätt för mig. ;) Tack för tipset!

      Radera
  2. Coleslaw e enkelt att röra ihop, blir ännu godare om man lagar det dahen före :) rotfrukter i ugn e jättegott. Morötter, lök, blomkål, paprika, va man nu vill ha me. Ringla olja o eventuellt lite honung över. Krydda som man tycker o in i ugnen tills de e mjuka. Mumsit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror de får bli nåt sånt, tack för tipse! :)

      Radera
  3. Mina favoriter är grillad nypotatis och grillare morötter! (Nypotatisarna ska vara kokade innan) Obs färska morötter finns tex på gågatan nu Blomqvist säljer, jättegoda! http://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2015/06/20/allt-grillat-ar-gott-nya-favoriten-ar-att-grilla-morotter/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nypotatis älskar jag men har faktikst inte tänkt på att grilla förr! :) Sami provade grilla morötter för nån vecka sen, men han tyckt att de fortfarande va skarpa sen, men hadd han dem kanske bara för kort stund eller sku man behöva koka dem också före?

      Radera
  4. Ja ha nångång laga vitmögelost med vitt vin och timjan att bred på bröd, så gott och enkelt! Bara att linda in osten i folie, häll på vitt vin och strö på fast torkad timjan och sen slänga i ugnen eller på grillen, och sen vik upp kanterna på folien då de e klart. Ti de kan man ha bara vilken vanlig baguett som helst. Och sen egen gjord potatissallad e ju svingott och bord väl int va så svårt va!? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj dedär va no nåt nytt som ja int hört förr! :) Måst no prova de nångång! Alltså ja tycker ju potatissallad låter svårt heheh, men måst googla lite o se va de ens innehåller. :)

      Radera
  5. Makaronsallad kan man inte vara utan på grillbordet. Går bra att äta bara den också ;) 1 isbergssallad, 1 gurka, 2-3 tomater, 2 påsar skinkstrimlor (snellmans brukar jag använda) ca 2 dl makaroner (kokade förståss) och så en hel tub amerikanskdressing. Rör om allt i en bunke. Ta den största du har för det blir en stor sats. NJUT :)//Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj dedär låter ju bra, o ja har aldrig tidigare faktiskt ens provat laga makaronsallad! :) Tack för tipset!

      Radera
  6. De här e mina favoriter :) Potatissallad: Koka potatis. Tärna potatis,gurka,rödlök. Blanda med gräddfil och valfria kryddor (t.ex. pepparrot o peppar) låt stå kallt minst 2 timmar före :) Sen vitlöksbrö: ett rostbrö, blanda 1 färsk pressad vitlök med smör och bre på varje brö och "bygg ihop" rostbrö igen. In i folie o 20 i ugnen!

    SvaraRadera
  7. Du har fått många bra tips! Men jag vill tipsa om din kompis Carros tonfiskrullar (är ju inte att grilla men de är så goda som tillbehör!)

    SvaraRadera